Skip to main content
Naar verwachting gaat de Europese economie volgend jaar krimpen en is er weinig herstel te verwachten in de nabije toekomst. Vandaar dat economen van ING meer zien in het kopen van kwaliteitsobligaties dan het kopen van aandelen.

Nu dat de Europese economie in een flink dal zit en de Amerikaanse economie ook tegen een recessie aanschurkt zien de economen van de ING het somber in voor de aandelenmarkt. Europa worstelt vooral met de hoge energieprijzen, hierdoor hebben de Europeanen minder geld om uit te geven. Wat zorgt voor economische stagnatie in de Europese Unie. Ook aan de andere kant van de Atlantische Oceaan komen er economisch zware tijden aan. Naar verwachting zal de vastgoedmarkt in de Verenigde Staten afkoelen. Dit heeft grotendeels te maken met de stijgende rente voor hypotheken in Amerika.

Maar wanneer heb je recht op een terugbetaling en wanneer is je account precies gehacked?

Wanneer kom je in aanmerking, op de site van Bitvavo wordt het volgende gezegd:

Al deze zaken zullen er voor zorgen dat economische groei uitblijft. Bedrijven zullen het daardoor zwaarder krijgen, wat weer invloed zal hebben op de aandelenkoersen. De ING economen denken dat ook dat het beleggen in obligaties meer rendement zal opleveren voor de belegger.

Hoewel er een recessie aankomt zal deze gelukkig mild zijn en van korte duur zijn. Naar verwachting zal de economie in de eurozone met 0.3 procent krimpen. In de Verenigde Staten wordt voorspeld dat er een kleine groei van 1 procentpunt zal plaatsvinden. De dure energieprijzen zullen Europa de komende jaren blijven teisteren als het gaat om een mooie economische groei te bereiken.

Obligaties zijn hierdoor de komende jaren hoogstwaarschijnlijk een interessanter beleggingsobject. Kwaliteitsobligaties kunnen een rendement geven van zo´n 3,5 procent. Het gaat hier dan wel om kredietwaardige obligaties zonder enorme risico´s.

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.

 

Leave a Reply