Skip to main content
Dat het verzenden van briefpost langzaam uitsterft is een trend die jaren geleden al is ingezet. PostNL probeert nu een jongere doelgroep te bereiken door een NFT (Non Fungible token) te lanceren. Postzegels verzamelen was namelijk jarenlang een zeer populaire bezigheid. Echter wordt dit steeds minder populair. PostNL probeert nu via deze NFT´s het verzamelen weer populair te maken onder een jongere generatie.

Het project zal bestaan uit een cryptopostzegel die je kan gebruiken om post te versturen. De postzegel is echter voorzien van een QR code die je kan scannen. Hiermee wordt de digitale versie (de NFT) zichtbaar nadat je de code gescand hebt. De echte versie van de Nederlandse crypto postzegel kun je gewoon gebruiken om te versturen. De digitale versie kun je online gebruiken om te sparen of te verhandelen.

Deze Crypto variant van een postzegel zal te koop worden aangeboden voor iets meer dan 9 euro. Hoeveel postzegels er gereleaset zullen worden op de blockchain en welke blockchain gebruikt zal worden is vooralsnog onbekend.

De PostNL NFT zal ontwikkelt worden in samenwerking met Crypto-stamp. Dit bedrijf ontwikkelde eerder al een  dergelijke digitale postzegel voor de Oostenrijke variant van PostNL. Deze werd gereleaset op de Ethereum blockchain.

nft postzegel

Het unieke aan dit project is dat het de echte wereld verbind met de digitale wereld. Hoe groot de oplage is en hoe het ontwerp van PostNL eruit zal zien is tot vooralsnog onbekend.

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.

 

Leave a Reply