Skip to main content

Lynx review en ervaringen | 2023

Lynx online broker mockup

Lynx

Minimale inleg € 3000,-

  • Aandelen, Grondstoffen, Indices
  • ETF, Valuta (Forex), Crypto, CFD
  • Relatief hoge instap
  • Transactiefees
Schrijf review
Traden

4,0 / 5

sterren rating
sterren rating
sterren rating
sterren rating
Lynx logo

Beleggen via online broker Lynx

Als u belegt kiest u natuurlijk niet de eerste broker die uit de zoekresultaten op Google naar voren komt. U leest zich in en kijkt welke broker het beste bij uw ambities en voorkeur voor beleggen past. Zoekt u een broker die u een goed platform biedt voor een wereldwijde handelsmarkt, die educatie als één van de pijlers heeft waarop de filosofie van het bedrijf rust en die een uitstekende  klantenservice heeft? Dan bent u bij de online broker Lynx aan het goede adres.

 

In dit artikel nemen we u mee langs de begrippen en werkwijze van Lynx. We beginnen met een uitleg over wat beleggen via Lynx inhoudt, gaan dieper in op wie en wat Lynx is, geven een korte samenvatting in een review, nemen u in vogelvlucht mee door de kosten en besluiten met de voordelen van beleggen via Lynx.

Lynx screenshots ( 6 )

Wat houdt beleggen via Lynx in?

Wanneer u gaat beleggen bij Lynx heeft u via een handelsplatform toegang tot ruim honderd beurzen in ten minste 31 landen. De online broker richt zich op actieve beleggers en mensen die actief willen leren beleggen. Lynx biedt execution only diensten aan en maakt gebruik van het handelsplatform Interactive Brokers. Liever een meer eenvoudige versie? Dan kunt u kiezen voor een versimpelde versie die werkt via de webbrowser: Lynx Basic.

Beleggen bij Lynx houdt ook in dat u veel extra (gratis) informatie krijgt en toegang heeft tot bijvoorbeeld masterclasses en webinars. Lynx heeft educatie als één van haar speerpunten en helpt u graag om een goed belegger te worden. Daarnaast houdt Lynx u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de sector en op de markt. En niet onbelangrijk: beleggen via Lynx betekent beleggen met persoonlijke aandacht. U kunt zelfs één op één begeleiding krijgen bij problemen of wanneer u uitleg wilt over de functionaliteiten van het beleggingsplatform. ‘Persoonlijk’ is bij Lynx dus geen holle frase.

Wat is Lynx?

Lynx is een Nederlandse broker, gevestigd in Amsterdam. Lynx maakt gebruik van het platform van Interactive Brokers UK. Lynx is in 2006 in Nederland gestart met het doel alle particuliere beleggers de beste handelsmogelijkheden op beurzen over de hele wereld te bieden. Inmiddels wordt Lynx aangeboden in elf verschillende Europese landen, waaronder Duitsland, Zwitserland, Slowakije en Tsjechië. Succes van hun klanten staat voorop bij deze online broker. Lynx wil zich van andere (online) brokers onderscheiden door middel van het bieden van extra services en een uitgebreide educatie. En dat lijkt te lukken. In 2009 werd Lynx benoemd tot Beste Nieuwkomer (door IEX). In 2011 kozen consumenten Lynx als beste broker (door IEX). En in 2018 is Lynx zelfs benoemd tot de beste online broker (volgens Beleggers Belangen).

Een rekening openen bij Lynx

Zowel grote als kleinere beleggers kunnen terecht bij Lynx. Aan het openen van een rekening zit wel een aantal minimum eisen.

– De rekeninghouder moet minimaal achttien jaar zijn. Voor een margin rekening geldt een minimum leeftijd van 21 jaar. Deze rekening is nodig als u in opties, futures en op Aziatische en Amerikaanse beurzen wilt handelen.

– Voor een enkele of gezamenlijke rekening geldt een minimum storting van drieduizend euro. Dit mag ook een portefeuille overboeking zijn, mits de waarde minimaal drieduizend euro is.

– Voor een zakelijke rekening geldt een minimum storting van 20.000 euro. Dit mag ook een portefeuille overboeking zijn, mits de waarde minimaal 20.000 euro is.

– Voor het handelen in complexe beleggingsproducten zoals opties en futures heeft u minimaal twee jaar beleggingservaring nodig.

Bent u tussen de 18 en 21 jaar? Dan kunt u alleen een cash rekening openen. Op deze rekening kunt u pas drie dagen na een transactie weer beschikken over het geldbedrag dat is vrijgekomen na een uitgevoerde transactie. Op een margin rekening zitten geen beperkingen en beschikt u dadelijk over het vrijgekomen geldbedrag.

Review van online broker Lynx

Waarom zou u beleggen via Lynx? Omdat Lynx grote pluspunten heeft, en haar motto ‘we zijn er voor de serieuze belegger’ waar maakt. Onze conclusie: Lynx is een online broker die haar klanten werkelijk voorop zet. Niet alleen helpen de gratis educatie en uitgebreide, professionele nieuwsbrieven u als belegger verder, Lynx is ook goed bereikbaar via de klantenservice voor vragen en eventuele problemen met de software. Ze zijn zeer goed op de hoogte van het programma, maar blijkt het een ingewikkelder probleem met de software, dan is Lynx afhankelijk van Interactive Brokers. Het oplossen van een probleem kan dan wat langer duren omdat Lynx contact moet zoeken met Interactive Brokers.

Bij de kosten kan wel een punt van aandacht zitten. Inactiviteits fee en minimum kosten bij een transactie maakt beleggen voor kleine partijen een stuk duurder. Dat maakt Lynx meer geschikt voor de serieuze ‘grotere’ belegger. Een rekening openen kan door iedereen van achttien jaar of ouder gedaan worden (voor een margin rekening geldt een minimum leeftijd van 21 jaar), het minimaal te storten bedrag is drieduizend euro om een effectenrekening te openen. Kortom: voor de serieuze belegger is Lynx een absolute aanrader, of u nu beginnend belegger bent of al veel kennis heeft op dit gebied.

Wat zijn de kosten van beleggen via Lynx?

Transactiekosten kunnen een beste domper zetten op uw uiteindelijke rendement. Lynx is niet de goedkoopste broker, maar ook zeker niet de duurste. Recent is er een inactiviteits fee ingesteld, waardoor beleggen voor de kleinere belegger wat minder interessant wordt. Met minder dan 100.000 euro aan beleggingen op uw account betaalt u op maandelijkse basis een inactiviteits fee. Transactiekosten worden wel van de fee afgetrokken.

Wilt u effecten overboeken, dan is dat gratis. Alleen de kosten die de andere partij rekent moet u betalen. Voor realtime koersen kunt u een abonnement nemen, maar hiervoor moet u betalen. Cash- en stockdividend worden wel gratis uitbetaald, net zoals het uitoefenen van opties.

Lynx maakt gebruik van minimum transactiekosten, die bij aandelen op zes euro liggen. Dat maakt het voor de kleinere belegger relatief prijzig om via Lynx te beleggen. Bovendien heeft u dus een minimum bedrag van drieduizend euro nodig (of een portefeuille overboeking van minimaal drieduizend euro) om een rekening te kunnen openen en te starten bij Lynx.

Op Nederlandse opties betaalt u 79 cent per contract. Bij hefboomproducten moet u 0,09 procent over de transactiewaarde betalen. Bij valuta’s betaalt u een beperkt aantal basispunten per transactie. Ook hiervoor geldt een minimum, waardoor beleggingen in een andere valuta duurder kunnen zijn. Bij obligaties bedragen de kosten 0,16 procent. De debetrente start vanaf (ongeveer) 2,5 procent.

Voordelen van beleggen via Lynx

Betrouwbaar en veilig

Lynx staat onder toezicht van de Nederlandse Bank en van de Autoriteit Financiële Markten. Mocht er onverhoopt toch een klacht of conflict ontstaan, dan kunt u altijd terecht bij KIFID, waarbij Lynx is aangesloten. Via het Amerikaanse SIPC zijn uw effecten beschermd tot een bedrag van 500.000 dollar. Uw geldsaldo is beschermd tot een bedrag van 50.000 pond. Gaat de broker onverhoopt failliet, dan weet u zeker dat uw effecten en geld veilig zijn en buiten het faillissement vallen. Maar let op: laat u effecten uitlenen, dan bestaat de kans dat u bij faillissement van de tegenpartij uw inleg gedeeltelijk of zelf helemaal kwijt bent. Wilt u dit risico niet lopen, dan kunt u bij Lynx de optie voor het uitlenen van effecten aan derden uitschakelen.

Educatie

Een heel groot voordeel van Lynx is de educatie die ze bieden. Dat maakt het online beleggingsplatform dadelijk ook uniek.

Het succes van beleggers op de beurs staat op de eerste plaats bij Lynx. Een sterk punt – en niet voor niets opgenomen in de speerpunten van Lynx – is educatie. Als belegger bij Lynx kunt u gebruik maken van verschillende diensten waarbij waardevolle kennis met u wordt gedeeld. Kennis en kunde die u kunnen helpen de markt te verslaan. U krijgt exclusief toegang tot verschillende diensten zoals masterclasses, webinars en seminars.

Ook worden regelmatig nieuwe video’s gepubliceerd die u als belegger kunnen helpen bij het maken van beslissingen. Daarnaast kunt u zich aanmelden voor nieuwsbrieven, geschreven door beleggingsexperts. Via verschillende kanalen en professionals worden slimme strategieën en concrete beleggingsideeën met u gedeeld. Wilt u meer (achtergrond)informatie? Lynx heeft een uitgebreid ideeëncentrum waar u alles kunt vinden dat u nodig heeft of wilt weten om goed te kunnen beleggen en die veel van uw vragen over beleggen kunnen beantwoorden, of u nu een beginnend belegger bent of veel ervaring heeft. En ten slotte: op het platform komen telkens nieuwe headlines voorbij zodat u het nieuws realtime in de gaten kunt houden en niets aan uw aandacht ontsnapt.

Bekroonde klantenservice

De klantenservice van Lynx heeft al meerdere prijzen voor beste klantenservice gewonnen, waaronder van Beleggers Belangen in 2014 en van CASH Magazine in 2013, 2015 en 2016. De klantenservice is bereikbaar via een gratis nummer op werkdagen van 8.00 tot 22.00 uur. Ook kan Lynx persoonlijke coaching aanbieden. Hierbij wordt één op één uitleg gegeven over de functionaliteiten van het handelsplatform. Door middel van een computer programma kan de medewerker van Lynx (na uw toestemming) met u meekijken op het scherm zodat hij of zij de beste uitleg en meest effectieve tips kan geven of samen met u een probleem op kan lossen.

Reviews

0,0
Rated 0 out of 5
0 van de 5 sterren (gebaseerd op 0 beoordelingen)
Uitstekend0%
Goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Zeer slecht0%

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.

 

Leave a Reply