Skip to main content
Game ontwikkelaar Nintendo heeft aangekondigd dat het zijn aandelen gaat splitsen (stock split). Het bedrijf gaat een tien-voor-één aandelensplitsing doen. Dit houdt in dat er 10 keer zoveel aandelen zijn. Alleen zal 10 aandelen wel de zelfde prijs behouden als voorheen 1 aandeel. Het splitsen van aandelen tegen een dergelijke verhouding zorgt ervoor dat deze aandelen bereikbaarder zijn voor een grotere doelgroep. De huidige aandelenkoers van Nintendo ligt rond de €430 euro, met de aandelen split zal een aandeel met de huidige koers dus 43 euro zijn.

Aandelen splitsen lijkt weer aan een opmars bezig, eerder maakte tech-bedrijven als Amazon, Tesla en Alphabet ook al bekend dat het aandelen gaat splitsen. Alphabet, het bedrijf achter Google gaat splitsen met een 20-voor-één aandelensplitsing. Tesla deed het in 2020 al eens met een 5-voor-1 verhouding. 2 jaar later wilt het bedrijf van Elon Musk nogmaals een splitsing doen. Amazon wilt net als Google een 20-voor-1 stock split doen aankomende zomer.

Nintendo verwacht een slecht jaar als het aankomend op verkoop van hun populaire Nintendo Switch game console. Door een wereldwijd te kort verwacht Shunataro Furukawa, CEO van Nintendo, 2 dit boekjaar 2 miljoen minder Switches te verkopen vergeleken met vorig jaar. Vorig jaar werd de populaire spelcomputer nog 23 miljoen keer verkocht. Naar verwachting zal de omzet dit jaar met 6% dalen ten opzichte van vorig jaar.

Ook Sony heeft last van het te kort aan computerchips. Door het wereldwijde te kort heeft Sony te verkoop prognose van de PlayStation 5 bij moeten stellen voor 2022. Aanvankelijk werd dit geprognotiseerd op 22.6 miljoen stuk. Inmiddels is het naar beneden bijgesteld naar 18 miljoen PS5´s voor 2022.

Het feit dat Nintendo nu besluit aandelen te splitsen is een droom die uitkomt voor veel investeerders. Jarenlang was de prijs van 1 aandeel veel te hoog voor veel beleggers in aandelen. Nu de aandelen splitsing eraan komt opent dit kansen voor veel investeerder om in Nintendo aandelen te stappen.

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.

 

Leave a Reply