Skip to main content
Analisten van online broker eToro geven aan in hun laatste blog op de website dat Nordic aandelen het beter doen dan de West-Europese aandelen van de STOXX Europe 600 Index. Ten minste, als je kijkt naar de laatste 5 jaar, vooral de Deense aandelen presteren goed ten opzichten van de Stoxx 600 en andere Nordic aandelen.

Denemarken komt het beste uit de test als het gaat om best presterende aandelen. Voor de traders die interesse hebben om te investeren in Deense aandelen, dat kan via het online beleggingsplatform van eToro.

eToro heeft zelf 3 top aandelen uit Denemarken uitgekozen:

Carlsberg

Het Deense biermerk Carlsberg (CARL-B.CO) wordt uitgekozen als één van de beste aandelen om in te investeren de komende periode. Dit heeft mede te maken met de aanzienlijke groei van de verkoop in Azië en andere Europese markten. Dit heeft er toe geleid dat ze in het 3e kwartaal van vorig jaar 11.6% meer omzet wisten te maken. Ook verwacht het bedrijf in 2023 10 tot 12% groei door te maken. Gaat dat lukken? Dan kan Carlsberg een interessant aandeel zijn om aan te schaffen in 2023.

Coloplast

Ook Coloplast wordt getipt door eToro als één van de beste Deense aandelen voor 2023. Coloplast is een Deens bedrijf dat zich richt op medische apparaten en diensten, met name op het gebied van stomazorg, continentiezorg, wondzorg en huidzorg. Het ontwikkelt en produceert producten zoals stomazakjes, katheters, wondverbanden en huidbarrières, en biedt daarnaast ook training en educatie aan zorgverleners en patiënten.

Coloplast wist 6% organische groei te bereiken met zeer goede marges. Zo werd een EBIT marge behaald van 31%. Ook dit jaar wordt er weer organische groei verwacht, dit jaar een percentage tussen zeven en acht procent. Investeren in Coloplast (COLO) kan via eToro.

Novo Nordisk

Ook Novo Nordisk wordt aangemerkt als top 3 beste aandelen. Novo Nordisk is een Deens farmaceutisch bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling, productie en verkoop van geneesmiddelen en apparaten voor de behandeling van diabetes, obesitas en andere chronische aandoeningen. Het bedrijf is wereldleider in insulineproductie en heeft een sterke focus op onderzoek en ontwikkeling.

In de eerste 9 maanden wist het bedrijf de winst met 28% te doen stijgen. Ook in 2023 zijn er weer hoge verwachtingen van Novo Nordisk. Beleggen in aandelen van (NOVO) kan natuurlijk via eToro.

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.

 

Leave a Reply