Skip to main content
Online broker eToro heeft besloten om niet verder te gaan met de sponsoring van de Eredivisie voetbalclub Vitesse. De online broker, dat sinds 2021 hoofdsponsor is van de voetbalclub uit Arnhem, liet op 28 maart weten het tot en met 2023 lopende contract niet te willen verlengen.

Dat eToro niet verder gaat met de sponsoring van Vitesse, wat zo’n 1 miljoen euro per seizoen kost, ligt waarschijnlijk niet aan de club. Het bedrijf heeft namelijk besloten om het sponsorcontract met andere voetbalclubs namelijk ook op te zeggen. De voetbalclub van hoofdtrainer Philip Cocu zal dus op zoek moeten naar een nieuwe hoofdsponsor vanaf volgend seizoen.

eToro is overigens niet de enige online broker die actief is in de sport als het gaat om sponsoring. In het 2020-2021 seizoen waren online brokers namelijk verantwoordelijk voor ruim 125 miljoen dollar aan sponsoring in de voetbalwereld. Zo heeft online broker ROInvesting een partnerschap met de Italiaanse topclub AC Milan.

ROInvesting is echter niet de enige. Naar eToro zijn Libertex, Skilling, EasyMarkets, AXI en GO Markets zijn ook online brokers die sponsorovereenkomsten hebben in de Europese topcompetities.

Interim Algemeen directeur, Peter Rovers, reageerde op het stopzetten van de samenwerking tussen Vitesse en eToro: “Vorige week werd bekend dat hoofdsponsor eToro het aflopende contract met Vitesse niet gaat verlengen en de club zodoende na twee seizoenen gaat verlaten. Ik wil benadrukken dat eToro’s besluit niets te maken heeft met onze huidige situatie. Het gaat met name om economische redenen, die meer ‘eToro-clubs’ te horen hebben gekregen. Natuurlijk is het jammer, maar belangrijk is dat we reeds een goed alternatief hebben liggen voor komend seizoen. Dit kan nog niet naar buiten, maar we kunnen dus wel melden dat de hoofdsponsorpositie is veiliggesteld”, aldus de interim-directeur. “Tot slot zijn we ook nog met meerdere partijen in gesprek over een mogelijk partnership. We blijven er vol voor gaan, ondanks de uitdagingen van het moment. We zijn blij dat we nog steeds de steun van het bedrijfsleven voelen.”

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.

 

Leave a Reply