Skip to main content
De New York Stock Exchange is dinsdag ochtend bij het openen van de beurs tijdelijk stilgelegd door een technisch mankement. Onder anderen de aandelenkoers van Morgan Stanley, McDonalds en Nike werden beïnvloed door abnormale bewegingen waardoor de koersen enorm schommelde. Iets wat ervoor zorgen dat het handelen tijdelijk werd stilgelegd.

Bijna direct na het openen van de markt in New York op dinsdag ochtend werd het handelen stopgezet door een groot technisch probleem. Eerst werd nog gevreesd dat er een partij bezig was met het dumpen van grote partijen aandelen van grote bedrijven als Verizon en AT&T. Gelukkig voor de beleggers bleek dit niet waar en was er een technisch probleem waardoor de prijzen enorm begonnen te schommelen.

Zo dropte de aandelenkoers van de Amerikaanse bank Wells Fargo bij het openen van de markt direct met maar liefst 15%, iets wat zeer ongebruikelijk is. Het bleek dan ook snel dat er technische problemen waren waardoor dit soort marktbewegingen zich voor konden doen.

Wat dus niet onder deze regeling valt zijn onjuiste transacties, transacties waarbij je crypto bijvoorbeeld naar een onjuiste wallet hebt gestuurd. Ook als u crypto koopt en de waarde van uw investering daalt krijgt u uw verlies niet vergoed. Ook als uw account gehacked wordt en de hackers verkopen uw crypto of traden uw crypto voor andere crypto zónder dat het van uw account gehaald wordt, wordt het niet vergoed.

Sinds het handelen van aandelen volledig online is gegaan via online brokers komt het af en toe voor dat technische problemen zich voordoen. Meestal wordt het, zoals vandaag ook, weer vrij snel verholpen en kan het handelen in aandelen weer voortgezet worden.

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.

 

Leave a Reply