Skip to main content
Het aandeel van Tesla blijft het goed doen op de internationale aandelenmarkt. Op het moment van schrijven staat TSLA 6% in de plus, ondanks het laatste nieuws over de problemen met de software van de elektrische Tesla auto’s. Ruim 360 duizend auto’s moeten namelijk een software update krijgen met betrekking tot de zelfrijdende functie die deze moderne elektrische auto’s hebben. Vooralsnog is er in Nederland geen terugroepactie.

Het aandeel van Tesla zit in de lift sinds het begin van dit jaar. Op 6 januari beleefde het TSLA aandeel een diepte punt met een prijs van rond de 113 dollar. 1,5 maand later heeft het aandeel een enorme stijging meegemaakt. Het aandeel van TSLA wordt op het moment van schrijven namelijk verhandeld voor ruim 208 dollar per aandeel. Daarmee steeg het aandeel dit jaar met ruim 90%, en kunnen zelfde enorme terugroep acties het aandeel van Tesla niet stoppen.

Tesla moet namelijk een software-update doorvoeren bij ruim 360.000 auto’s in de Verenigde Staten. Deze zelfrijdende functie zou de kans vergroten op ongelukken. Een grootschalige software update is dan ook nodig om de veiligheid weer terug te brengen op het moment dat de zelfrijdende functie in de Tesla auto wordt ingeschakeld.

Elon Musk, oprichter en groot aandeelhouder van Tesla, bezit op dit moment 412 miljoen aandelen van het autobedrijf. Op basis van de hedendaagse prijzen zouden deze aandelen gezamenlijk 142 miljard dollar waard zijn. Het heeft echter de optie om nog eens 304 miljoen aandelen aan te schaffen voor een enorm lage prijs van ruim 23 dollar per aandeel. Dit terwijl de aandelenprijs nu ruim 208 dollar is. Het zou de Amerikaan daarmee direct de rijkste man op aarde maken, boven de huidige nummer 1 Jeff Bezos.

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.

 

Leave a Reply