Skip to main content
30 dollar voor een biertje? Dat klinkt prijzig, toch ziet ondernemer en miljardair Elon Musk er handel in. Zijn bedrijf Tesla, dat gespecialiseerd is in het produceren van Elektrische auto’s, komt namelijk met een special edition GigaBier. Dit biertje is geïnspireerd op de Cybertruck die dit jaar of begin volgend jaar op de markt moet verschijnen. Experts geloven dat deze Cybertruck een belangrijk punt gaat zijn in de koers van het Tesla aandeel. Een tegenvallende verkoop kan namelijk grote gevolgen hebben voor de aandelenkoers.

Elon Musk is een ondernemer met veel spraakmakende ideeën. Ook het idee van de in Zuid-Afrika geboren ondernemer om bier te verkopen doet een hoop wenkbrauwen fronsen. Naar alle waarschijnlijkheid zal een Tesla biertje geen vaste hap worden voor het bedrijf, toch is het idee wel weer eentje die de headlines haalt. Iets wat Tesla misschien ook weer een beetje nodig heeft. Het automerk is namelijk de afgelopen tijd veelvuldig redelijk negatief in het nieuws geweest en Musk is sinds de overname van Twitter voornamelijk in het nieuws geweest als het gaat om Twitter.

Het aandeel van Tesla (TSLA) is het afgelopen jaar dan ook flink gedaan. Precies een jaar geleden werd een aandeel van Tesla voor rond de 360 dollar verhandeld. Vandaag eind maart anno 2023 is een aandeel van Tesla nog slechts een kleine 200 dollar waard.

De lancering van een special edition biertje gaat de koers van het bedrijf niet redden. Echter is het een leuke en ludieke toevoeging aan het bedrijf. Het biertje wordt gebrouwen in samenwerking met Cyberhops en het Nederlandse bedrijf BrouwUnie zal de distributie gaan verzorgen.

Tesla is een Amerikaanse autobouwer die zich richt op het produceren van elektrische voertuigen. Het bedrijf werd opgericht in 2003 en staat vooral bekend om zijn luxueuze en innovatieve auto’s, zoals de Model S, Model X, Model 3 en Model Y. Naast auto’s produceert Tesla ook zonne-energieproducten en batterijen. Het bedrijf heeft als doel om de transitie naar duurzame energie te versnellen en de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen. Tesla heeft verschillende productiefaciliteiten over de hele wereld en heeft een sterke focus op technologische innovatie en duurzaamheid.

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.

 

Leave a Reply