Skip to main content
Het is een roerige periode (geweest) voor werknemers van het social media platform Twitter. Na de overname door tech-entrepeneur Elon Musk, zijn er een hoop wijzigingen doorgevoerd bij het Amerikaanse bedrijf. Zo is een groot gedeelte van de werknemers ontslagen en was er afgelopen week weer een ronde van nieuwe ontslagen. Dit om de kosten van het bedrijf naar beneden te halen, dit was nodig nadat de inkomsten in een dalende trend zaten. Werknemers die nu nog over gebleven zijn kunnen echter rekenen op een mooie beloning..

De werknemers die na de laatste ronde van ontslagen nog over zijn, krijgen eind volgende maand een beloning in de vorm van aandelen in het bedrijf. De 24e van maart krijgen de overgebleven werknemer op prestaties gebaseerde aandelen in Twitter uitgekeerd. Twitter CEO geeft aan dat de werknemers die de ontslagrondes overleefd hebben ‘’rijkelijk worden beloond’’.

Inmiddels zijn er naar verluid nog 2000 Twitter werknemers over, toen Musk aan het roer kwam waren er nog 7500 werknemers in dienst. Eerder vertelde Elon Musk op Twitter dat hij af zal treden als CEO van het online platform. Dit zal echter niet op de korte termijn gebeuren, naar verleid komt er aan het einde van 2023 mogelijk pas een nieuwe man aan het roer van Twitter.

Twitter is niet het enige bedrijf waar Elon Musk bij betrokken is. Musk is ook oprichter en groot aandeelhouder van Tesla, het bedrijf dat één van de pioniers is op het gebied van elektrische auto’s. Naast Twitter en Tesla is Musk ook actief betrokken als oprichter van SpaceX.

SpaceX is een Amerikaans ruimtevaartbedrijf dat werd opgericht in 2002 door Elon Musk. Het bedrijf ontwikkelt en produceert raketten en ruimtevaartuigen om goederen en mensen naar de ruimte te vervoeren. SpaceX heeft als doel om ruimtereizen betaalbaarder en toegankelijker te maken.

Onlangs maakte SpaceX bekend om met een abonnement te komen voor sattellietinternet. Hiermee heb je overal ter wereld internet en hoef je niet per land een internetprovider te zoeken.

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.

 

Leave a Reply