Skip to main content
Goed nieuws voor klanten van het noodlijdende Zwitserse Credit Suisse. Er staat namelijk een overname op het punt te worden afgerond. Credit Suisse wordt namelijk overgenomen door een andere Zwitserse bank: UBS BANK (online ticket: USBG). Met de overname is bijna 3 miljard euro gemoeid. Online beleggers blijven echter vrij voorzichtig en reageren (nog) niet positief op de aanstaande overname. Ze zijn namelijk bang dat andere banken ook ten prooi kunnen vallen aan een bankencrisis.

Het is nog steeds onrustig bij online brokers. Veel investeerders in aandelen van de bancaire sector zijn nog niet gerustgesteld door de overname van Credit Suisse door het Zwitserse UBS Bank. De financiële markten zijn namelijk nog steeds bezorgd dat er meer banken gaan omvallen. Dit ondanks dat Europese Centrale Bank, de SRB en EBA een verklaring naar buiten brachten dat investeerders en particulieren zich geen zorgen hoefde te maken omdat er genoeg kapitaal en liquiditeit beschikbaar is bij de commerciële banken in Europa.

Ondanks dat de onder anderen de ECB verklaar dat particulieren zich geen zorgen hoeven te maken, staan de aandelenkoersen van banken in Europa en Nederland in het rood. Waarbij een aandeel van Credit Suisse nog slechts 0,85 Zwitserse Frank waard is, vorig week was dit nog het dubbele.

Maar moeten Nederlanders zich echt zorgen maken over omvallende banken? Deze omvallende bank in Zwitserland en de twee omvallende banken in de Verenigde Staten vorige week bewijzen wel dat niks zeker is in de Bancaire sector. Echter blijft het zo dat het spaargeld in Nederland is beschermd tot 100.000 euro. Gaat een bank failliet in Nederland, dan krijg je tot maximaal 100 duizend euro van je spaargeld vergoed. Indien je meer dan 100.000 euro op de bank hebt, kun je dit natuurlijk altijd nog over meerdere banken spreiden, zodat je kapitaal volledig beschermd is als een bank, of meerdere banken failliet gaan.

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.

 

Leave a Reply