Skip to main content
Een voormalig team van online broker DEGIRO heeft begin deze week een nieuw cryptoplatform geopend onder de naam Finst. Ondanks dat de cryptomarkt in een diep dal zit, denken de oprichters achter Finst toch een verschil te kunnen maken op de cryptomarkt. Ze hopen dan ook binnen 5 jaar de grootste cryptocurrency-platform in heel Europa te zijn.

Lage tarieven als het gaat om transactiekosten zijn een belangrijk onderdeel van Finst. Ook vinden de oprichters van Finst dat de cryptomarkt transparantie mist. Met dit nieuwe platform proberen zij transparanter naar de klanten te zijn. Ook hopen zij de gebruikers een betere gebruikservaring te bieden door een beter inzicht te geven in het handelen en resultaten van de belegger.

Naar eigenzeggen zijn de handelskosten 85% minder dan bij andere crypto-exchanges. Lage handelskosten is voor veel investeerders een belangrijke facet. Zo scoort eToro ook altijd hoog in de beoordelingen dankzij de voordelige handelskosten.

Voorlopig gaat Finst het doen met 30 verschillende cryptovaluta waarin gehandeld kan worden, op de korte termijn willen zij het echter uitbreiden naar meer dan 55 verschillende cryptomunten. De coins die nu al beschikbaar zijn, zijn onder anderen:

  • Bitcoin (BTC)
  • Ethereum (ETH)
  • Ripple (XRP)
  • Cardano (ADA)
  • Dogecoin (DOGE)
  • Solana (SOL)
  • Litecoin (LTC)
  • Tezos (XTZ)

Co-founder en CEO, Julien Vallet is zeer content met de lancering van Finst: “We zijn verheugd om een crypto-platform te lanceren dat echt alle soorten investeerders ten goede zal komen en de hoogste normen in de branche zal stellen.
In tegenstelling tot veel aanbieders handelen we niet tegen onze klanten, brengen we geen verborgen kosten in de vorm van spread in rekening en houden we ons niet bezig met risicovolle activiteiten zoals het uitlenen van munten.’’

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.

 

Leave a Reply