Skip to main content
Web 3 is de volgende versie van het World Wide Web, ook wel bekend als de “Semantische Web” of de “Intelligente Web”. Het streeft ernaar om het web intelligenter en intuïtiever te maken door gebruik te maken van geavanceerde technologieën zoals kunstmatige intelligentie, semantische webtechnologieën en blockchain. Web 3 richt zich op het creëren van een gedecentraliseerd web waarbij gebruikers meer controle hebben over hun gegevens en online identiteit, en waarop applicaties kunnen functioneren zonder de noodzaak van gecentraliseerde tussenpersonen. Dit staat in contrast met het huidige web (Web 2.0), dat grotendeels gecentraliseerd is en wordt beheerd door een kleine groep grote bedrijven.

Web 3 is gerelateerd aan de toepassing van blockchain technologie en cryptocurrency. Crypto exchanges zijn online platformen waar gebruikers cryptocurrency kunnen kopen, verkopen en verhandelen.

Web 3 technologie kan worden toegepast op crypto exchanges door het gebruik van gedecentraliseerde exchanges (DEX’s), die zonder een centrale tussenpersoon werken. In plaats van dat gebruikers hun fondsen storten bij een centrale partij, worden transacties uitgevoerd via slimme contracten op een blockchain. Hierdoor hebben gebruikers meer controle over hun geld en is er minder risico op hacking of fraude.

Daarnaast kan web 3 technologie ook worden toegepast door het versterken van de privacy en beveiliging van gebruikers op crypto exchanges. Bijvoorbeeld door het gebruik van blockchain-gebaseerde identiteitsverificatie, waarbij gebruikers hun identiteit kunnen verifiëren zonder persoonlijke gegevens te delen met de exchange.

In samenvatting kan web 3 technologie worden toegepast op crypto exchanges door het gebruik van gedecentraliseerde exchanges, en het versterken van de privacy en beveiliging van gebruikers.

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.

 

Leave a Reply