Skip to main content

Beste Crypto pinpassen

Helaas is het nog niet zover dat je overal kan betalen met je cryptovaluta. Daar is al vrij snel een alternatief voor bedacht, een crypto-betaalpas waar jij je met je crypto in elke winkel kan betalen. Het bedrijf wisselt namelijk jouw crypto om in euro´s (of andere Forex) zodat je overal kan betalen met je Bitcoin-pinpas. Inmiddels zijn er tal van verschillende aanbieders, veelal start-ups.

Verschillende aanbieders van Bitcoin betaalkaarten

Over de jaren heen zijn er steeds meer opties als het gaat om crypto-betaalkaarten. Hieronder een lijstje van mogelijke aanbieders:

  • Coinbase
  • Blockcard
  • Wirex
  • BlockFi
  • Bitpay
  • Crypto.com
  • Nuri
  • Binance

De keuze is dus reuze. Het is daarom zaak om te kiezen voor een betaalpas dat bij u past. Verschillende aanbieders hebben namelijk verschillende kosten en verschillende kostenstructuren. Ook hebben verschillende aanbieders een verschillend aantal crypto dat zij kunnen converteren naar Euro´s op moment van betaling. Zo ondersteunt Crypto.com 90 crypto valuta terwijl BlockFi enkel Bitcoin ondersteunt.

Wat is een Cryptobetaalkaart?

Een crypto betaalkaart of een Bitcoin betaalkaart zijn simpelweg debetkaarten van cryptoplatformen die crypto omwisselen naar Euro´s of andere valuta. Hierdoor is het mogelijk om indirect met jouw crypto te betalen in elke winkel. Het liefst betaal je natuurlijk direct vanuit jouw eigen Bitcoinwallet, helaas is er nog te weinig adaptie om dit overal en altijd te kunnen doen.

Een Cryptokaart werkt eigenlijk op dezelfde manier als een normale bankpas. Je zet geld op je bankrekening en je kan betalen in de winkel. Bij een cryptokaart of een Bitcoinkaart zet je crypto in je wallet (bankrekening) en vervolgens kan je betalen in de winkel. Echter is het niet zo, net als bij een normale bankpas, dat als je betaalt in een winkel dat de winkelier dan Bitcoin of andere crypto van jou ontvangt. Het bedrijf achter de cryptokaart wisselt namelijk ter plekken jouw crypto om voor euro´s (of eventueel andere valuta zoals ponden of dollars).

Wat zijn de voordelen en nadelen van een Bitcoin-betaalkaart?

De voordelen van een bitcoin-betaalkaart

  • Crypto uitgeven in bijna elke winkel of locatie
  • Uitgeven in meerdere valuta, dus ook handig in het buitenland
  • Cashback ontvangen aan uitgaven

De nadelen van een crypto-betaalkaart

  • Transactiekosten en andere kosten
  • Aanbieders zijn vooral jonge bedrijven wat soms onzekerheden met zich meebrengt

Waar moet je rekening mee houden bij het kiezen van een crypto-betaalkaart?

Bij het kiezen van de juiste betaalkaart moet je rekening houden met een aantal factoren:

Geaccepteerde cryptovaluta. Elke aanbieder van crypto-betaalkaarten heeft een verschillend aantal crypto dat geaccepteerd wordt om mee te betalen. Als je alleen beschikt over Bitcoin kan je bij elke provider terecht. Als je echter handelt in minder bekende crypto kan het per provider verschillen of jouw crypto ook geaccepteerd wordt.
Kosten. Kosten zijn natuurlijk ook zeer belangrijk als het gaat om een crypto-betaalkaart. Als je bij elke transactie hoge kosten hebt dan is het waarschijnlijk niet rendabel om een dergelijke betaalkaart te gebruiken.
BeschikbaarheidNiet alle aanbieders bieden kaarten aan in alle regio´s van de wereld. Kijk daardoor als u onderzoek doet naar de meeste geschikte aanbieder of de aanbieder wel kaarten levert in Nederland.
Voordelen. Sommige aanbieden bieden ook voordelen als je hun kaart gebruikt. Zo zijn er aanbieders die een cashback aanbieden. Zo krijg je een klein gedeelte van het bedrag dat je uitgeeft terug.

Wat zijn de bekendste aanbieders van Bitcoin betaalkaarten?

Coinbase card. De Coinbase card is de Bitcoin betaalkaart van Coinbase, 1 van de grootste cryptoplatformen in de cryptovaluta wereld. Met deze betaalkaart kan je jouw crypto overal ter wereld uitgeven en is aan te vragen voor Nederlandse klanten. Nadat je de kaart aangevraagd hebt, ontvang je de betaalkaart binnen 7 tot 10 werkdagen in je brievenbus. Coinbase rekent 2.49% transactie fee als je de kaart gebruikt. Als je dus je kaart gebruikt in een winkel komt er nog 2.49% fee bovenop het te betalen bedrag.
Binance card. Binance is één van de grootste crypto handelsplatformen ter wereld. Deze Crypto exchange biedt de Binance card aan zonder dat daar fees aan verbonden zijn. Ook kun je tot 8% cashback krijgen op je aankopen die zijn gedaan met de Binance kaart. Daarnaast kan je met de Binance kaart met tot wel 30 verschillende crypto currency betalen.
Crypto.com. Crypto.com is de aanbieder waar je met 90 verschillende crypto valuta kan betalen. Crypto.com is één van de eerste start-ups dat zich richtte op Bitcoin betaalkaarten. Nadat ze eerste enkel actief waren met hun kaart in de Verenigde Staten zijn ze nu ook bezig met de Europese markt te betreden. Zo kun je nu ook in Nederland een crypto.com Bitcoinkaart aanvragen. Door middel van de Cryptotoken van Crypto.com vast te zetten kun je voordelen krijgen zoals hogere cashbacks. Ook kun je een gratis abonnement op bijvoorbeeld Netflix, Spotify, Amazon prime en nog meer verdienen als je crypto tokens staked.

Worden crypto betaalkaarten overal geaccepteerd?

De meeste aanbieders maken gebruik van VISA kaarten. Hierdoor kan je eigenlijk in de meeste winkel, restaurants en andere locaties gewoon gebruik maken van je betaalpas.


Wat is cashback krijgen op je uitgaves<strong>?</strong>

Bij een aantal aanbieders kan je een % van je uitgaves terug krijgen. Simpel gezegd houdt dit in dat jij dit percentage vergoed krijgt. Stel een bedrijf geeft 5% cashback op je uitgaves. Je geeft €100 uit in een restaurant, dan krijg je 5 euro (5%) cash back op je betaling.


Kost een Bitcoin betaalkaart geld om aan te vragen?

Dit ligt aan het bedrijf. Sommige bedrijven bieden de kaart volledig gratis aan. Sommige vragen een kleine vergoeding van een paar euro. Echter kost het bij alle bedrijven wel geld als je de kaart kwijt raakt of als hij gestolen is. Bij een vervangende kaart komen er bij elk bedrijf wel kosten kijken.

Wat zijn pennystocks?

Pennystocks zijn laag geprijsde aandelen (enkele euro´s) in kleine bedrijven (marketcap enkele 100en miljoenen). Pennystocks zijn extreem volatiel en daarom erg risicovol. Omdat deze aandelen zo volatiel zijn, zijn de pennystocks ook erg populair.

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.

 

Leave a Reply