Skip to main content
Het Zwitserse Credit Suisse zit in de problemen en moet gered worden door de Centrale Bank van Zwitserland. De problemen zijn met name begonnen toen de Saudische grootaandeelhouder verklaarde niet meer extra te willen investeren in de bank. Na deze uitspraken volgde een enorm koersverlies. Het feit dat er banken omvallen in de Verenigde Staten draagt ook niet positief bij aan de aandelenkoers van het bedrijf.

Vorige week werd de markt van commerciële banken opgeschrikt door het omvallen van het Amerikaanse Silicon Valley Bank en de Signature Bank. Het omvallen van deze banken zorgde voor een enorme nervositeit voor de aandelenkoersen van banken over de hele wereld. Hierdoor zakte de koers van het 170 jaar oude Credit Suisse tot een diepte punt van 1,56 Zwitserse Frank per aandeel.

Deze week volgde er een andere grote klap voor het bedrijf nadat een Saudische grootaandeelhouder verklaarde niet extra te willen investeren in het bedrijf. Credit Suisse wil nu 51 miljard euro lenen van de Zwitserse Centrale Bank om zo de zorgen omtrent het voortbestaan van de bank weg te nemen. Hiermee hoopt het bedrijf de koers ook weer op de weg omhoog te helpen.

De Zwitserse Centrale Bank liet in een verklaring al weten ervoor open te staan om een lening te verschaffen aan Credit Suisse ‘’mocht dat nodig zijn’’. Vanuit de bank zelf werd ook al aangegeven ervoor open te staan om op het aanbod van de centrale bank in te gaan. Naast het ‘redden’ van de koers wil Credit Suisse het geld gebruiken om een ‘strategische transformatie’ te ondergaan en de bedrijfsprocessen eenvoudiger te maken.

Wil je aandelen van Credit Suisse? Dat kan via een online broker als eToro of DEGIRO.

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.

 

Leave a Reply