Skip to main content
Welcome to our Knowledge Base
< All Topics
Print

Wat is Asset Management?

Wat is Asset management? 

Asset management betekenis

Asset management is de praktijk van het verhogen van het totale vermogen in de loop van de tijd door het verwerven, onderhouden en verhandelen van beleggingen die het potentieel hebben om in waarde te groeien. Asset management professionals voeren deze dienst voor anderen uit. Zij worden ook wel portefeuillebeheerders of vermogensbeheerders genoemd. Velen werken zelfstandig, terwijl anderen voor een investeringsbank of andere financiële instelling werken.

Wat kan ik met asset management?

Het belangrijkste voordeel van asset management is misschien wel dat het een gestructureerd kader biedt voor investeringsplanning dat de meest kosteneffectieve oplossingen biedt voor het leveren van aanvaardbare dienstverleningsniveaus gedurende de gehele levenscyclus van de activa met een minimaal risico.

Hoe werkt asset management?

Asset managers werken met portefeuilles van cliënten door naar verschillende factoren te kijken. Daartoe behoren de unieke omstandigheden, risico’s en voorkeuren van de klant. Vermogensbeheerders selecteren posities die zijn afgestemd op de inkomensbehoeften, fiscale omstandigheden en liquiditeitsverwachtingen van de klant. Ze kunnen hun beslissingen zelfs baseren op de morele en ethische waarden en de persoonlijkheid van de klant.

High-end firma’s kunnen tegemoetkomen aan de grillen van de klant en een op maat gemaakte ervaring bieden. Het is gebruikelijk dat de relatie tussen belegger en vermogensbeheerder generaties omspant; beheerde activa worden vaak overgedragen aan erfgenamen.

Delen

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.