Skip to main content
Welcome to our Knowledge Base
< All Topics
Print

Wat is Crypto?

Wat is Crypto? 

Wat is Crypto?

Cryptocurrency is een vorm van betaling die online kan worden uitgewisseld voor goederen en diensten. Veel bedrijven hebben hun eigen munteenheden uitgegeven, vaak tokens genoemd en deze kunnen specifiek worden verhandeld voor een goed of dienst die het bedrijf levert. Zie ze als casinofiches. Je moet echte valuta inwisselen voor de cryptocurrency om toegang te krijgen tot het goed of de dienst.

Cryptocurrencies werken met een technologie die blockchain heet. Blockchain is een gedecentraliseerde technologie verspreid over vele computers die transacties beheert en vastlegt. Een deel van de aantrekkingskracht van deze technologie is de veiligheid ervan.

Wat kan ik met crypto?

Cryptocurrencies kunnen worden gebruikt om dingen te kopen en te verkopen, en hun potentieel om waarde op te slaan en te laten groeien heeft ook de aandacht getrokken van veel investeerders.

Hoe werkt Crypto?

Transacties worden tussen peers verstuurd met behulp van software die “cryptocurrency wallets” wordt genoemd. De persoon die de transactie aanmaakt, gebruikt de wallet software om saldi van de ene rekening naar de andere over te maken.

Om geld over te maken, is kennis nodig van een wachtwoord dat aan de rekening is gekoppeld. Transacties tussen peers worden versleuteld en vervolgens uitgezonden naar het netwerk van de cryptocurrency en in de wachtrij geplaatst om te worden toegevoegd aan het openbare grootboek. Transacties worden vervolgens vastgelegd in het grootboek via een proces dat “mining” wordt genoemd.

Delen

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.