Skip to main content
Welcome to our Knowledge Base
< All Topics
Print

Wat is DeFi?

Wat is DeFi? 

Wat is DeFi?

Decentralized finance, of DeFi, is een systeem waarbij financiële producten beschikbaar worden op een openbaar gedecentraliseerd blockchain-netwerk. Daardoor kunnen ze door iedereen gebruikt worden, in plaats van via tussenpersonen zoals banken of brokers.

In tegenstelling tot een bank- of effectenrekening, zijn een door de overheid uitgegeven ID, sofi-nummer of bewijs van adres niet nodig om DeFi te gebruiken. Meer specifiek verwijst DeFi naar een systeem waarbij software geschreven op blockchains het mogelijk maakt voor kopers, verkopers, kredietverstrekkers en leners om peer to peer te integreren of met een strikt op software gebaseerde tussenpersoon in plaats van een bedrijf of instelling die een transactie faciliteert.

Wat kan ik met DeFi?

De veelbelovende aspecten in verband met de discussies over DeFi wijzen op een doeltreffende waarneming van de voor- en nadelen van DeFi. De DeFi beweging beoogt de invoering van verschillende voordelen voor klanten en beleggers. Enkele van de opmerkelijke voordelen van DeFi zouden de eliminatie van tussenpersonen naast gecentraliseerde controle omvatten.  Bovendien zou het de toegankelijkheid van de financiële markten voor institutionele beleggers willen verbeteren. Tegelijkertijd zou het DeFi ook werken aan de creatie van nieuwe investeringsmogelijkheden die het concept naar een nieuw niveau kunnen tillen.

Hoe werkt DeFi?

DeFi gebruikt cryptocurrencies en smart contracts om diensten aan te bieden die geen tussenpersonen nodig hebben. In DeFi vervangt een smart contract de financiële instelling in de transactie. Een smart contract is een soort Ethereum-rekening die fondsen kan houden en ze kan verzenden/terugbetalen op basis van bepaalde voorwaarden.

Delen

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.