Skip to main content
Welcome to our Knowledge Base
< All Topics
Print

Wat is Margin Trading?

Wat is Margin Trading? 

Wat is Margin Trading?

Margin trading is een methode om activa te verhandelen met gebruikmaking van fondsen die door een derde partij ter beschikking worden gesteld. In vergelijking met gewone handelsrekeningen hebben handelaren met marge-rekeningen toegang tot grotere bedragen aan kapitaal, waardoor zij hun posities met een hefboom kunnen versterken.

Margehandel versterkt de handelsresultaten, zodat handelaren in staat zijn grotere winsten te realiseren op succesvolle transacties. Deze mogelijkheid om handelsresultaten te vergroten maakt margehandel vooral populair in markten met lage volatiliteit, met name de internationale Forex markt. Toch wordt margehandel ook gebruikt op aandelen-, grondstoffen- en cryptocurrency markten.

Wat kan met margin trading?

Het meest voor de hand liggende voordeel van margehandel is het feit dat het kan resulteren in grotere winsten als gevolg van de grotere relatieve waarde van de handelsposities. Daarnaast kan margehandel nuttig zijn voor diversificatie, aangezien handelaren verschillende posities kunnen openen met relatief kleine bedragen aan beleggingskapitaal. 

 

Ten slotte kan het hebben van een marge-rekening het voor handelaren gemakkelijker maken om snel posities te openen zonder grote sommen geld naar hun rekeningen te hoeven overhevelen.

Hoe werkt margin trading?

Wanneer een marge-transactie wordt geïnitieerd, zal de handelaar worden gevraagd een percentage van de totale orderwaarde vast te leggen. Deze initiële investering staat bekend als de marge en is nauw verbonden met het concept van de hefboom.  Marge trading accounts worden gebruikt om handel met een hefboom te creëren en de hefboom beschrijft de verhouding van geleende fondsen tot de marge. Om bijvoorbeeld een transactie van 100.000 euro met een hefboom van 10:1 te openen, zou een handelaar 10.000 euro van zijn kapitaal moeten toezeggen.

Delen

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.