Skip to main content
Welcome to our Knowledge Base
< All Topics
Print

Wat is Ripple?

Wat is Ripple? 

Wat is Ripple?

Ripple is wordt gezien als een cryptovaluta, het is eigenlijk geen officiële cryptovaluta, maar toch wordt er naar de Ripplecoin verwezen als ze het over Ripple hebben. Eigenlijk is XRP de coin en Ripple het netwerk daarvan. Ripple is een vrij succesvol cryptoproject, het staat in de top vijf met de hoogste market cap van cryptoprojecten.

Hoe kom je aan Ripple?

Je kunt Ripple bij verschillende handelsplatformen kopen, maar het komt er eigenlijk op neer dat je altijd goed onderzoek moet doen waar je je Ripple gaat kopen. Je moet een Ripple wallet hebben, een Ripple wallet is een afzonderlijk en onafhankelijk stuk hardware of software dat je geld goed bewaard. Let ook op eventuele kosten die nog aanwezig kunnen zijn bij Ripple transacties. Daarna kan je een Ripple makelaar kiezen, deze kan dan transacties voor je doen. De broker koopt de Ripple voor jou.

Is Ripple veilig?

Ripple is net zo veilig als dat Bitcoin is of andere coins zijn, Ripple is veel sneller en daarnaast zijn de transacties van Ripple ook nog eens veel goedkoper. Deze snelheid en gemak zorgen er echter wel voor dat het spel snel zomaar kan veranderen, houd dit dus goed in gaten.

Delen

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.