Skip to main content
Welcome to our Knowledge Base
< All Topics
Print

Wat is Serum?

Wat is Serum? 

Wat is Serum?

Serum is een gedecentraliseerde uitwisselingssoftware gebouwd op Solana waar cryptocurrencies kunnen worden gekocht en verkocht door handelaren. Solana is een blockchain platform dat als doel heeft om de schaalbaarheid van gebruikers te verhogen door snellere transactie afwikkelingstijden. Door te worden ingezet op Solana, kan Serum volledig profiteren van de snelheid en kosteneffectiviteit van transacties die worden afgewikkeld op de blockchain.

Centraal in het ontwerp van Serum staat een gedecentraliseerd orderboek dat wordt beheerd door slimme contracten en dat tot doel heeft traditionele beurzen te weerspiegelen door kopers en verkopers bij elkaar te brengen. Dit geeft deelnemers flexibiliteit met prijzen en ordergroottes wanneer ze orders indienen bij Serum, waardoor ze volledige controle hebben over hun handel.

Wat kan ik met Serum?

In tegenstelling tot geautomatiseerde market making, waar handelaren cryptocurrencies kopen en verkopen uit liquiditeitspools, geeft Serum hun deelnemers volledige controle over hun orders.  Dit geeft hen de mogelijkheid om de prijs te kiezen waartegen zij hun activa willen kopen en verkopen en de mogelijkheid om elke ordergrootte te kiezen die zij wensen.

Hoe werkt Serum?

Het netwerk en ontwerp van Serum is bedoeld om transacties te vergemakkelijken op een manier die aanvoelt als die van traditionele beurzen. Door geïntegreerd te zijn in het Solana netwerk, profiteert Serum van de snelheid en kosteneffectiviteit van transacties, en staat het toe dat ze afgewikkeld worden op haar blockchain.

Delen

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.