Skip to main content
Welcome to our Knowledge Base
< All Topics
Print

Wat is Traden?

Wat is Traden? 

Wat is Traden?

Traden is een economisch basisbegrip dat betrekking heeft op het kopen en verkopen van goederen en diensten, vaak via brokers, waarbij een koper aan een verkoper een vergoeding betaalt, of op de uitwisseling van goederen of diensten tussen partijen. Traden kan binnen een economie plaatsvinden tussen producenten en consumenten. Internationale handel stelt landen in staat markten voor zowel goederen als diensten uit te breiden die anders misschien niet beschikbaar zouden zijn geweest. Het is de reden waarom een Amerikaanse consument kan kiezen tussen een Japanse, Duitse of Amerikaanse auto. Als gevolg van de internationale handel is er meer concurrentie op de markt en zijn de prijzen dus concurrerender, waardoor de consument een goedkoper product in handen krijgt.

Wat kan ik met traden?

Het voornaamste doel van een aandelenmarkt is de uitwisseling van aandelen en andere financiële activa te reguleren. Deze regulering zorgt niet alleen voor een eerlijke omgeving voor beleggers, maar ook voor de bedrijven waarvan de aandelen op de markt worden verhandeld.

Hoe werkt traden?

Traden heeft in het algemeen betrekking op transacties die in complexiteit variëren van de uitwisseling van honkbalkaartjes tussen verzamelaars tot multinationale beleidsmaatregelen waarbij protocollen worden vastgesteld voor de in- en uitvoer tussen landen. Ongeacht de complexiteit van de transactie wordt de handel vergemakkelijkt door wereldwijde uitwisselingen.

Wereldwijde handel tussen naties stelt consumenten en landen in staat te worden blootgesteld aan goederen en diensten die in hun eigen land niet beschikbaar zijn. Bijna elk soort produkt is op de internationale markt te vinden: levensmiddelen, kleding, reserveonderdelen, olie, juwelen, wijn, voorraden, valuta en water.

Ook diensten worden verhandeld: toerisme, bankwezen, advies en vervoer. Een product dat aan de wereldmarkt wordt verkocht, is een exportproduct en een product dat van de wereldmarkt wordt gekocht is een importproduct. Invoer en uitvoer worden verantwoord op de lopende rekening van de betalingsbalans van een land.

Delen

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.