Skip to main content
Welcome to our Knowledge Base
< All Topics
Print

Wat is Dogecoin?

Wat is Dogecoin? 

Wat is Dogecoin?

Dogecoin (DOGE) is een peer-to-peer, open-source cryptocurrency. Het wordt beschouwd als een altcoin. Dogecoin werd gelanceerd in december 2013 en heeft de afbeelding van een Shiba Inu hond als logo.

Hoewel het een grap leek, is de blockchain van Dogecoin toch waardevol. De onderliggende technologie is afgeleid van Litecoin. Opvallende kenmerken van Dogecoin, dat een scrypt-algoritme gebruikt, zijn de lage prijs en onbeperkte voorraad.

Wat kan ik met Dogecoin?

Als u op zoek bent naar dingen om te doen met Dogecoin, heeft u eerst een plek nodig om de valuta te kopen. Nadat u tokens hebt, wilt u ze misschien uitgeven.  Vorig jaar is Mastercard een samenwerking aangegaan met BitPay om een prepaid cryptokaart te lanceren. Om de kaart te kunnen gebruiken, moet je eerst een BitPay Wallet financieren met een ondersteunde cryptocurrency.

Zodra dit is gedaan, kunt u de BitPay-kaart gebruiken om het saldo overal uit te geven waar Mastercard wordt geaccepteerd. Het bedrijf heeft in maart ondersteuning voor Dogecoin toegevoegd. Met andere woorden, consumenten kunnen nu de op de Shiba Inu geïnspireerde valuta gebruiken om online of in winkels aankopen te doen.

Hoe werkt Dogecoin?

Dogecoin is een cryptocurrency die draait op blockchaintechnologie, vergelijkbaar met Bitcoin en Ethereum. Blockchain is een gedistribueerd, veilig digitaal grootboek dat alle transacties opslaat die worden gemaakt met een gedecentraliseerde digitale valuta.

Alle houders dragen een identieke kopie van het Dogecoin blockchain grootboek, dat regelmatig wordt bijgewerkt met alle nieuwe transacties in de cryptocurrency. Net als andere cryptocurrencies, gebruikt het Dogecoin blockchain netwerk cryptografie om alle transacties veilig te houden.

Delen

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.