Skip to main content
De aandelen van Meta stegen donderdag met meer dan 23%. Goed nieuws voor beleggers van Meta, het bedrijf achter Facebook, de aandelenkoers van het bedrijf zat namelijk al langer dan een half jaar in een dalende trend. Ook Apple en Tesla noteerde op donderdag groene cijfers op de Nasdaq.

Reden voor vertrouwen in Meta was de aankondiging dat het bedrijf gaat saneren in 2023. Zo gaat het bedrijf van CEO Mark Zuckerberg 5 miljard besparen aankomend jaar. Hierdoor zakken de kosten naar rond de 95 miljard. Aanvankelijk werd gedacht dat de kosten nog rond de 100 miljard dollar zouden zijn. Redenen voor beleggers om in te stappen op de koers van Meta. 1 aandeel van Meta kost nu zo’n  189 dollar, wat nog ver weg is van het all time high in 2021. Toen lag de koers van Meta rond de 378 dollar per aandeel.

Een andere reden voor goed nieuws is de plannen om voor 40 miljard dollar aan eigen aandelen op te kopen. In 2022 was Meta ook al bezig met het terugkopen van aandelen, des tijds werd er voor bijna 28 miljard dollar aan aandelen opgekocht door het bedrijf. De schaarste aan aandelen op de vrije markt zorgt ervoor dat veel aandelen handelaren het interessant vinden om in te stappen. Zij kopen dan via online brokers aandelen van Meta.

In de laatste 12 maanden is de koers van Meta met 53% gedaald. Dit had onder anderen te maken met het (tot nu toe) mislukte Metaverse project. Zuckerberg zetten met Meta alles op alles om het publiek de Metaverse in te krijgen. Tot nu toe is dat (helaas) nog niet gelukt.

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.

 

Leave a Reply