Skip to main content
2022 was een somber jaar voor de beleggers in crypto. De cryptomarkt stortte in elkaar als een kaartenhuis en veel mensen staan onder water met hun cryptoportfolio. Er schijnt volgens analisten echter weer licht aan het einde van de tunnel. Zij zien namelijk een nieuwe Bitcoin rally gebeuren. 56,000 dollar voor een Bitcoin is volgens analisten een realistisch scenario in 2023.

Bitcoin bereikte in 2021 haar hoogste prijs ooit. De prijs kwam in september dat jaar ruim boven de $67,000 uit. Inmiddels is de prijs gezakt maar doorbrak het gister de prijs van $25,000, na een diepte punt van 16 duizend dollar aan te tikken. De Bitcoin enthousiasten die blij zijn dat BTC weer rond de 25,000 dollar zweeft gaan echter een (verassend) mooi jaar beleven, als het aan de analisten ligt.

Ondanks de angst in de markt over wat centrale banken zoals de Amerikaanse Federal Reserve en de Europese Centrale Bank gaan doen, lijken de koersen van de Nasdaq en Bitcoin steeds meer imuun te worden voor de angst die heerst voor rente verhogingen. Een verhoging van de rente maakt sparen aantrekkelijker en lenen duurder. Hierdoor gaat de markt ervanuit dat bedrijven het zwaarder krijgen. Iets wat vaak van negatieve invloed heeft op de aandelenmarkt en cryptomarkt.

Technische analisten, die ook de Crypto bullmarkt van 2021 voorspelde, denken dat er in 2023 weer een Bitcoin rally aankomt. Niet zo bullish als 2 jaar geleden, maar wel een periode waar veel winsten behaald kunnen worden op de cryptomarkt. Noble, een analist bij de Emerging Assets Group vertelt over de koers van Bitcoin: “Bitcoin breekt uit een lange basisformatie. Er is een gezegde, hoe groter de basis, hoe hoger de lucht in, Bitcoin kan van consolidatie naar een andere parabolische beweging gaan, terug naar $ 56.000”

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiƫle situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiƫle situatie en doelstellingen.

 

Leave a Reply