Skip to main content
Het gaat al een maand of twee niet zo soepel in cryptoland. De grootste digitale munt, Bitcoin, is al een week of 8 bezig met een flinke daling. Twee maanden geleden had de Bitcoin nog een waarde van $47,000. Op het moment van schrijven is daar nog slechts $28,800 van over. In twee maanden tijd is Bitcoin dus een kleine 20 duizend dollar in waarde gezakt. Ook Ethereum, de kroonprins in het cryptolandschap, doet het niet zo goed. In 1,5 maand tijd zakte de prijs van ruim $3500 dollar naar $1750 dollar op het moment van schrijven, de prijs van de cryptocurrency halveerde dus in een kort tijdsbestek.

Dat Bitcoin voor de 8e keer op rij in een dalende trend zit is in de voorgaande 10 jaar nog niet eerder voorgekomen. Bitcoin heeft nu dan ook het laagste punt van het jaar bereikt, vergeleken met begin 2022 heeft Bitcoin een waarde daling van 40% te verwerken gekregen.

Dit alles zal te maken hebben met de onzekere economische situatie die wereldwijd gaande is, waar de oorlog in Oekraïne ook grotendeels de veroorzaker van is. Daarnaast helpt de coronalockdown in China niet mee. Door de lockdown zijn er leveringsproblemen uit China en komen supply chains in de problemen. Wat wereldwijd zorgt voor hogere consumentenprijzen.

Daarnaast heeft de wereldwijde lockdowns de afgelopen jaren ook bijgedragen aan inflatie. Net als in Nederland zijn er in andere landen ook stijgende prijzen te zien in de winkels, supermarkten en in de energieprijzen. Deze inflatie zorgt doorgaans dat minder mensen gaan beleggen in Bitcoin en dergelijke investeringsproducten.

Bitcoin enthousiasts zien het nog wel positief in voor de digitale munt die draait op blockchain-technologie. Tim Draper, de investeerder die in een vroeg stadium ook instapte in Coinbase, Hotmail, Skype, Twitter en Tesla ziet een weg omhoog voor Bitcoin. De investeerder ziet onder anderen een grote rol voor vrouwen weggelegd. “Een ding dat waarschijnlijk zal gebeuren, en ik weet niet precies wanneer, is dat vrouwen Bitcoin gaan gebruiken. Het was zo dat één op de 14 vrouwen investeerde in Bitcoin. Nu is dat ongeveer één op de 6. En ik denk dat uiteindelijk evenveel vrouwen zullen investeren in Bitcoin als dat mannen doen.”

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.

 

Leave a Reply