Skip to main content
CryptoNieuws

Cryptomarkt stort volledig in

De crypto handelaren en crypto Hodlers hebben het zwaar te voorduren de afgelopen weken. Ook vandaag is het weer raak en stort de cryptomarkt wéér volledig in. Zo noteert Bitcoin een waarde daling van 3% in de laatste 24 uur en een daling van 30% in de laatste 7 dagen. Op het moment van schrijven is Bitcoin ruim $21.000 waard terwijl het op 1 januari dit jaar nog een waarde had van $47.000. Ook Ethereum, de kroonprins van de cryptowereld, heeft het zwaar te verduren met een verlies van 4,3% in het laatste etmaal en een verlies van bijna 38% over de laatste week.

Ondanks dat er wereldwijd een stevige inflatie geldt, zakt de prijs van Bitcoin zeer sterk. Dit ondanks het feit dat Bitcoin in theorie een oppotmiddel tegen inflatie zou moeten zijn. Ondanks dat verloor het zijn waarde met meer dan 50% sinds het begin van 2022.

Langzamerhand komt er een (tijdelijke) bodem inzicht voor Bitcoin in zicht. De All Time High in 2017 was namelijk $20,700, dit zal daarom een bodem vormen waar veel mensen mogelijk weer in zullen stappen. Wat ook van invloed is, is de rente stand in de Verenigde Staten.

Vandaag om 20:00 uur Nederlandse tijd zal de Centrale Bank (Federal Reserve) van Amerika aankondigen met hoeveel procent de rente stand verhoogd wordt. Aanvankeliijk was de verwachting dat dit tot een half procent verhoogd zou worden. Door de hoge inflatie die ook de VS teistert, is de verwachting dat de rente verhoogt wordt tot 0,75% om de inflatie te bestrijden. Een hogere rente stand maakt het interessanter om te sparen en duurder om te lenen. Hierdoor zullen in theorie minder uitgaven gedaan worden, wat weer zorgt voor minder vraag en dus lagere prijzen.

Een hogere rente stand kan dus nadelig zijn voor de prijs van Bitcoin en andere crypto. Echter is de verwachting dat de markt al rekening gehouden heeft met de verhoging. De verwachting is daarom dat de markt niet heel hevig zal reageren op een eventuele verhoging naar 0.75%.

Ondanks alles is er nog veel vertrouwen in Crypto, zo bleek uit een onderzoek van Bank of America. Uit onderzoek bleek dat ruim 90% van de ondervraagde nog niet klaar is met het traden in cryptovaluta. Deze mensen zien nog toekomst in deze investeringsklasse en zijn bereid om maandelijks bij te kopen.

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.

 

Leave a Reply