Skip to main content
Elon Musk heeft gisteren laten weten dat dat Twitter deal van $44 miljard even in de wacht staat voordat het afgerond kan worden. Het plan van de miljardair is om alle aandelen van het social media platform te bemachtigen om vervolgens van de beurs te gaan met Twitter. Echter is de deal even in de ijskast gezet vanwege berekeningen over spam en nepaccounts.

Via Twitter maakte Elon Musk bekend dat er nog berekeningen gaande waren over het aantal spamaccounts dat actief zouden zijn op Twitter. Twitter schattige eerder in dat minder dan 5% van de 229 miljoen twitter gebruikers die advertenties te zien kregen een spamaccount zou zijn. Ondanks dat de deal langer duurt verklaart Musk op twitter nog steeds vastberaden te zijn om de deal door te laten gaan.

Het was groot nieuws toen Elon Musk zijn plannen aankondigde om Twitter over te nemen en het vervolgens van de beurs te halen. Musk had grote kritiek op het twitter beleid van het bedrijf en vond dat er te veel censuur werd toegepast. Musk is van mening dat vrijheid van meningsuiting een groot goed is en dat onder zijn leiding iedereen zijn mening mag verkondigen op Twitter.

De overdracht leek in kannen en kruiken totdat de tech-miljardair zijn twijfels plaatste bij het aantal nepaccounts. Onduidelijk is nog wat er met de Twitter deal gebeurt als toch blijkt dat er meer dan 5% nep en spamaccounts zijn op het platform. Wat er mee te maken kan hebben dat Musk op zijn strepen gaat staan is dat de gehele Tech sector in een dip zit. Hierdoor zijn aandelen in de Tech industrie forst gezakt en is de $44 miljard die Musk gaat betalen grof meer dan het nu waard zou zijn. Volgens experts zou het bedrijf nog maar $35 miljard waard zijn. Hierdoor zou Musk 9 miljard meer betalen dan dat het platform nu daadwerkelijk waard zou zijn.

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiƫle situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiƫle situatie en doelstellingen.

 

Leave a Reply