Skip to main content
Investeerders wachten met smart op cijfers over hoe de Amerikaanse economie ervoor staat. Cijfers over het BNP, werkeloosheid en de huizenmarkt bepalen hoe investeerders tegen de Amerikaanse economie aan zullen kijken en welke invloed dit zal hebben op de aandelenmarkt.

Europese aandelen doen het goed in afwachting van de economische cijfers van de Verenigde staten. Zo steeg Stoxx Europe 600 met een half procent en ook de Duitse DAX steef met 0.3%. Ook aan de overkant van de Noordzee was er goed nieuws. De Londense FTSE steeg met 0,3%, maar ook aan de andere kant van de Atlantische Oceaan is het een goed nieuws show onderweg naar de publicatie van de economische cijfers. Zo steef de Nasdaq 0.5 procent en deed de Benchmark S&P van Wall Street er 0.3 procent bij.

Vandaag worden de Amerikaanse data gepubliceerd met betrekking tot de economie. Data als het Bruto Nationaal Product, Werkeloosheidscijfers en informatie over de huizenmarkt zullen van grote invloed zijn op de Amerikaanse aandelenmarkt. De aandelen van Tesla stegen met 5% nadat er veel aandelen gekocht werden via online brokers, dit nadat het bedrijf goede resultaten publiceerde van het vierde kwartaal.

Een zelfde reactie wordt verwacht als er goede cijfers van de Amerikaanse economie naar buiten komen. Een belangrijke vraag is komt Amerika in een recessie en wat gaat de Federal Reserve, de Amerikaanse Centrale Bank, doen met de rentestand? De inflatie is een beetje afgekoeld dus zal de Federal Reserve de rente stand weer naar beneden halen? Dit soort vragen zijn essentieel voor de gemoedstoestand van beleggers.

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiƫle situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiƫle situatie en doelstellingen.

 

Leave a Reply