Skip to main content
Ondernemer is haastig opzoek naar kapitaal om de schulden van Twitter af te kunnen lossen. Na de overname van Twitter is het rumoerig op het Amerikaanse social media platform. De inkomsten kelderen en Musk is haastig opzoek naar kapitaal om 1,3 miljard aan schulden af te betalen. Hij wilt hiervoor aandelen van Tesla verkopen om dit te bekostigen.

Tesla aandeelhouders kunnen het slachtoffer worden van Musk’s zoektocht naar geld om Twitter boven water te houden. In eerste instantie moest Musk al Tesla aandelen verkopen om te helpen de 44 miljard dollar voor de overname van Twitter te bekostigen. Helaas voor Musk was de verkoop van een gedeelte van zijn Tesla aandelen niet genoeg en moest hij 13 miljard dollar lenen om aan de betaling van het social media platform te kunnen voldoen.

Voor de overname van Musk was reclame het grootste verdienmodel van Twitter. Bedrijven die berichten promoten via social media is een grote markt en een goed verdienmodel. Echter, de groei in deze markt zal naar verwachting de komende jaren afkoelen.

Musk moet met Twitter dus opzoek naar een nieuw verdienmodel. Vandaar dat Musk de mogelijkheid om een ‘blauw vinkje’ te kopen al snel invoerde om extra inkomsten te genereren. Onlangs kwam naar buiten dat er vlak na de invoering van dit blauwe vinkje 140.000 gebruikers waren die 8 dollar per maand betalen voor het verkrijgen van dit vinkje. Een ander voordeel is dat je dan geen of minder reclame te zien krijgt.

Of Musk dit plan gaat doorzetten is nog onbekend. Wat wel bekend is dat Tesla geen garen spint van de overname van Twitter en dat investeerders en beleggers in Tesla waarschijnlijk met pijn in hun buik volgen wat er bij Twitter allemaal gebeurt.

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.

 

Leave a Reply