Skip to main content
De Nederlandse ING Bank is begonnen met het opkopen van de eigen ING aandelen, welke op de beurs verhandeld worden onder de ticket ‘INGA’. Naar verluid gaat de ING Groep voor in totaal 1,7 miljard aan eigen aandelen inkopen. Wil jij ook aandelen van ING (INGA) kopen? Dan kan dat via verschillende online brokers. Een aandeel van de ING Groep wordt op het moment van schrijven verhandeld voor iets meer dan 13 euro per aandeel.

Nu de corona pandemie over lijkt is het voor banken weer mogelijk om dividend uit te keren aan aandeelhouders. Ook is het voor Nederlandse banken weer mogelijk om eigen uitstaande aandelen in te kopen. Tijdens de coronacrisis werd het banken verboden om dit soort zaken te doen met de gedachten dat de commerciële banken meer cashreserves achter de hand moesten houden tijdens deze economische onzekere tijden.

Inmiddels is de financiële onzekerheid betreft de pandemie voorbij en is het voor het bankwezen al weer een aantal maanden toegestaan om dergelijke inkoop acties en dividend uitkeringen te ondernemen. Gister ochtend maakte het bedrijf bekend dat het is gestart met het aankopen van eigen aandelen, in eerste instantie wordt tijdens de eerste inkoopronde voor 50 miljoen euro aan aandelen ingekocht. De opkoop van aandelen voor 50 miljoen euro zal in de periode van 1 maart tot 7 maart gebeuren.

Het opkopen van aandelen is niet de enige reden waarom de ING Bank deze week het nieuws haalde. FinTech Magazine benoemde de ING namelijk de op één na duurzaamste bank ter wereld. Het investeert namelijk in een financiële instelling betreft de ESG-factoren.

De ESG-factoren zijn een reeks criteria waarmee beleggers rekening houden bij het evalueren van de duurzaamheidsprestaties van een bedrijf of organisatie. ESG staat voor Environmental (milieu), Social (sociaal) en Governance (bestuur). Beleggers kijken naar hoe bedrijven omgaan met kwesties zoals klimaatverandering, mensenrechten, diversiteit en inclusie, arbeidsvoorwaarden en corporate governance. Door rekening te houden met ESG-factoren, kunnen beleggers investeren in bedrijven die verantwoordelijk en duurzaam opereren en zo bijdragen aan een betere toekomst.

Ook Triodos en Rabobank haalde de top-10 van meest duurzame banken ter wereld.

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.

 

Leave a Reply