Skip to main content
Online broker Etoro heeft een nieuwe aandelen portfolio gelanceerd genaamd ‘SocialSentiment’. Deze portfolio is voornamelijk samengesteld op basis van wat er online op social media, forums, blogs en nieuwsartikelen gezegd wordt over deze bedrijven. Ook worden de ESG-factoren meegenomen in de beoordeling van de SocialSentiment portfolio.

500 miljoen tweets en meer dan 2 miljoen nieuwsartikelen werden geanalyseerd om tot een portfolio te komen met (Amerikaanse) aandelen waarover online een positief sentiment heerst. eToro stelde deze lijst samen met Zwitserse bedrijf Sentifi.

Sentifi is een bedrijf dat zich richt op het leveren van real-time financiële marktanalyse en -inzichten aan institutionele beleggers, bedrijven en mediabedrijven. Het bedrijf maakt gebruik van een combinatie van menselijke en kunstmatige intelligentie om trends, sentimenten en gerelateerde gebeurtenissen op de financiële markten te identificeren en te analyseren.

Sentifi verzamelt informatie uit duizenden bronnen, waaronder sociale media, nieuwsartikelen, persberichten, SEC-documenten en andere financiële rapporten. Vervolgens gebruikt het bedrijf geavanceerde algoritmen en analysemethoden om deze gegevens te verwerken en om inzichten te bieden in de trends en bewegingen op de financiële markten.

De SocialSentiment Portfolio bevat 10 verschillende aandelen uit de S&P 500 en wordt maandelijks gerevalueerd en zo nodig geüpdatet. Via deze link kan de portfolio bekeken worden. Op dit moment staan de volgende 10 aandelen in de SocialSentiment portfolio:

  • Universal Health Services Inc (UHS)
  • Take Two Interactive Software (TTWO)
  • Sysco Corp (SYY)
  • ResMed Inc (RMD)
  • PTC Inc (PTC)
  • Prudential Financial Inc (PRU)
  • Pinnacle West Capital Corporation (PNW)
  • McCormick & CO Inc (MKC)
  • International Flavors & Fraga (IFF)
  • The Cooper Companies Inc (COO)

 

Wil je gebruik maken van deze nieuwe portfolio en in deze aandelen investeren? Met de onderstaande knop kan je een account aanmaken bij eToro. Bij eToro kun je ook terecht voor andere effecten en kun je tegenwoordig ook Bitcoin kopen bij eToro.

Meld je aan bij eToro
Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.

 

Leave a Reply