Skip to main content
2022 was een geen geweldig jaar voor crypto als je kijkt naar de prijzen. Toch groeide het aantal mensen dat gingen investeren in crypto enorm. Crypto.com geeft aan dat er in 2022 425 crypto eigenaren waren. Dit is 39% meer dan in het jaar ervoor in 2021. Goed nieuws dus voor de cryptomarkt, qua crypto investeren was er namelijk weinig positiefs te melden in 2022.

2022 was een pijnlijk jaar voor veel cryptobezitters. Zo was de prijs van Bitcoin rond het begin van 2022 nog zo’n 46.000 dollar maar sloot BTC het jaar af met een prijs van ruim 16 duizend dollar. Een enorme klap dus als je Bitcoin een jaar lang in bezit had. Ook Ethereum bezitters kijken waarschijnlijk niet terug met warme gevoelens naar 2022. Zo begon ETH het jaar met een prijs van ruim 3600 dollar maar zakte het tot het einde van het jaar naar een prijs van ongeveer 1200 dollar.

Ondanks alles zijn er dus wel meer mensen over de hele wereld gaan investeren in Crypto. Vooral tegen het einde van de zomer kreeg de burger weer moed. In augustus steeg het aantal bezitters namelijk met 5 procent. September deed het nog beter met een enorme stijging van 8%. De meeste mensen zagen blijkbaar langzaam een einde komen aan de bearmarket en vonden het tijd om te gaan investeren in Crypto.

Je hoeft trouwens niet per se bij een Crypto-exchange aan te melden om te handelen in Crypto. Ook bij bijvoorbeeld online brokers kun je tegenwoordig handelen met verschillende crypto als Litcoin en Doge. Zo kun je bij eToro onder anderen beleggen in deze coins.

Of 2023 ook een goed jaar wordt voor crypto valt nog te bezien. Echter is de markt goed van start gegaan in de eerste paar weken van januari. Er zijn veel prijsstijgingen te zien. Zo kwam ook de prijs van Bitcoin weer eens boven de magische grens van 20.000 dollar.

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.

 

Leave a Reply