Skip to main content
Coinbase, één van de grootste crypto exchanges ter wereld heeft zich verbonden aan Berlin International Gaming (BIG). BIG is één van de grootste esports clubs die Europa rijk is. Met deze deal wordt Coinbase de hoofdsponsor van de meest succesvolle Counter Strike: Global Offensive (CS:GO) team van Duitsland

Steeds meet crypto bedrijven en zelfs cryptovaluta bewegen zich naar de sportwereld om daar teams te sponsoren. Zo wordt de Formule 1 zelf gesponsord door crypto.com en is exchange Bybit sponsor van Red Bull Racing, het formule 1 team van wereldkampioen Max Verstappen. Ook in de voetbalwereld zijn crypt gerelateerde bedrijven actief met sponsoring. Dit omdat de cryptowereld een vrij nieuwe wereld en markt is die veel exposure behoeft. Ondanks dat het een nieuwe markt is gaat er enorm veel geld in rond, hierdoor kunnen deze bedrijven over de marketingbudgetten beschikken om deze bekende sportteams te kunnen sponsoren.

Coinbase is vanaf heden dus actief in de esport met hun partnerschap met BIG. Het is daarnaast ook actief in de echte sportwereld. Coinbase, waar crypto verhandeld wordt, is namelijk ook de exclusieve sponsor van het Amerikaanse NBA.

Aandelenbeurzen zijn al langer actief in de sportwereld, maar lijken minder prominent dan de cryptobeurzen die erg actief zijn met hun marketing. eToro is bijvoorbeeld sponsor van Eredivisieclub Vitesse uit Arnhem. Eerder sloot de beurs ook al sponsorcontracten met Premier League clubs Everton, Crystal Palace, Leicster city en Southampton. In Duitsland wist het een akkoord te bereiken met Fc Augsburg, Hamburger SV (HSV) en Fc Kohln. Recent werd het hoofdsponsor van As Monaco en Fc Midtjylland uit Denemarken.

Plus500 is actief als hoofdsponsor van de Spaanse landskampioen van 2021 Atletico Madrid. Ook is het shirtsponsor van Atalanta Bergamo, de voetbalclub waar Nederlanders Marten de Roon, Hans Hateboer en Teun Koopmeiners actief zijn.

Online broker DEGIRO is in Nederland actief als sponsor van het Nederlandse rugby. In Duitsland is het via hun moederbedrijf Flatex actief als hoofdsponsor van Bundesliga club Borussia Mönchengladbach.

Foto auteur Miriam Ootjers

Miriam Ootjers

Auteur

 

Disclaimer
De informatie en tekst in deze uiting/artikel is niet bedoeld als zijnde beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als puur informatief. Dit artikel is opgemaakt door Square Media Ltd en/of derden en het is aan u om te zien of die wel bij uw persoonlijke financiële situatie past. U bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of de informatie in dit artikel voor u passend is, in relatie tot uw eigen financiële situatie en doelstellingen.

 

Leave a Reply